onsdag 9. september 2009

Garn i London

Jeg har vært fire dager i London, og ett av målene med turen var selvfølgelig å lete fram noen garnbutikker. Jeg vet at en del engelsk garn er dyrt, så jeg hadde ingen planer om noe storkjøp hvis jeg ikke kom over noen gode tilbud.

Ved en ren tilfeldighet ramlet jeg over en garn- avdeling på Liberty. Masse flott garn fra Rowan og Debbie Bliss og en mengde bøker.

Liberty er et senter som virkelig er verdt et besøk. Luksuriøst og elegant, og med blant annet masse gaveartikler, knapper, stoffer og garn.

I Knit ligger ved Waterloo.


Jeg var veldig spent på denne butikken, for jeg har lest så mye positivt om den.

Joda, det var nok et stort utvalg av garn der, og de hadde en stor vegg fylt med bare bøker og hefter. Men jeg syntes hele butikken var rotete og uoversiktlig og syntes nesten det var ukomfortabelt å gå og kikke i hyllene.

De hadde mye kult garn, men jeg gikk ut uten å kjøpe noe. Jeg har altfor mange ganger kjøpt ett nøste av noe annerledes og stilig, for så å la det ligge der uten at jeg får brukt det til noe. Fornuften seiret denne gangen!

Den lille butikken All the fun of the fair måtte jeg lete en stund etter.


Den var egentlig ikke så veldig spennende, men en søt butikk med mye dilldall. De hadde en del knapper og stæsj, og også heklede og strikkede leker, men ikke så mye garn. Likevel var det der jeg fant garn på salg og kjøpte ni nøster Debbie Bliss Eco Cotton til 20 kr. nøstet. Kjempekupp!

John Lewis er en kjede med butikk blant annet i Oxford Street. I fjerde etasje lå godsakene på rekke og rad. Masse herlig garn!


De hadde blant annet Noro, Sirdar, Debbie Bliss og Rowan.Jeg kjøpte ikke noe garn her heller, men jeg fant en bok jeg har kikket på en stund - The Rowan Story Book of Little Knits - på salg til bare femtilappen. Et kupp!

Ok, jeg ser nå at jeg har en garnfetisj. Men jeg vet at jeg ikke er alene om det. Ikke sant..? :-)

Til slutt må jeg fortelle at jeg møtte en skikkelig overraskelse på flyplassen i Gatwick da jeg ble hanket inn av sikkerhetsvaktene fordi jeg hadde strikkepinner i veska. Makan! Jeg har aldri hatt problemer med det tidligere! Jeg hadde et prosjekt på pinnene i veska pluss fire løse strømpepinner.

Mens jeg funderte på hvordan i alle verden jeg skulle klare å redde mitt lille prosjekt hvis jeg måtte trekke ut pinnen, diskuterte vaktene seg imellom og konkluderte til slutt med at de løse pinnene ikke kunne bli med inn på flyet. Strikketøyet på rundpinnen fikk jeg merkelig nok ta med meg. Veldig merkelig.

Så da vet dere det, dere som (som meg) tror at det er greit å ha med pinner i veska.

6 kommentarer:

Pinneguri sa...

Jeg tror fortsatt det er greit med pinner. I følge det internasjonale reglementet for pinner i fly er det nemlig helt greit så de skal få seg en skikkelig hard nøtt med meg - selv om de er sikkerhetsvakter er det faktisk lov å spørre hvor de finner informasjon om at det IKKE er lov.
Jeg tror du traff på noen som hadde en dårlig dag, men så er jeg også optimist :D
Det var flott med en garnoversikt. Jeg syns jo du var veldig lite utrert jeg da, til å være garnfetisjist ;D

wigdis sa...

Du og du, nå fikk jeg lyst til å dra til London!!! Så mange fine butikker. Jeg var innom Lewis i Glasgow, men den var ikke så stor som den i London ser ut til å være. Selv om en ikke kjøper så mye så er det jo herlig bare å se og føle.
Ha en fin helg.

Bente sa...

Pinneguri: Min argumentasjon ville de ikke høre på, engang. Og jeg ser jo nå at vaktene kan utvise skjønn ifølge Luftfartstilsynet.

Tani sa...

Så mye herlig garn!!Vet hva jeg skal gjøre neste gang jeg er i London,ja...Trasig med de sikkerhetsvaktene, jeg har fløyet MYE med garn og pinner og har enda til gode å bli stoppet...Ha en flott helg.

LivM sa...

her var det mye lekkert garn- Beundrer deg for å klare å la være å handle. Jeg ønsker meg virkelig en tur til London!

Janes hobbykrok sa...

He he, morsomt. Bra du fikk bli med hjem da! Ja, du var nok litt av en trussel med de pinnene... he he, også du som er så rolig og snill da!