søndag 15. juni 2008

Rillestrikket jakke

Jeg holder på med et skjerf, som jeg har hatt som et lite til-og-fra-prosjekt. Men det blir jo aaaaldri langt nok. I forrige uke ble sønnen min innlagt på sykehuset, og på et isolat får man ikke gjort stort. Jeg må si at jeg ble ganske lei skjerfet, og derfor hoppet jeg videre til nok et nytt prosjekt - en jakke til pasienten. Deilig med rillestrikk på tykke pinner når man har hodet fullt av andre tanker.

Jeg har aldri strikket noe på denne måten før; Når bakstykket er langt nok, deles det i to, og man fortsetter rett over på de to forstykkene. Deretter strikker man ermene innpå ved å plukke opp masker. Det er jo ingen sak når hele jakka er i rillestrikk. Dessuten er det deilig med lite montering til slutt!

Nå skal jeg få strikket på det andre ermet, noen ribbekanter og en hette, og sette på noen knapper, så er jakka ferdig. At det gjenstår såpass, hindrer ikke lillegutt i å stå modell, helt frivillig. (Det var faktisk en kamp å få den av ham etter fotografering... Er man modell, så er man modell.)

Oppskriften er fra bladet Kreativ Strik, og jeg bruker Drops Merino, som jeg kjøpte til halv pris litt på måfå. Jeg visste jeg kom til å få bruk for det en dag!

1 kommentar:

eple sa...

God morgen! Utrolig hvor mye man får gjort på isolat ;) Havnet i samme situasjon med yngstemann i vinter, og fikk ferdig noen UFOer. Mannen stakkars fikk bare finlest Aftenposten..
Kjempeartig jakke du lager, klart man får brukt for alt garnet man plukker med seg her og der :) Ha en kreativ uke!