søndag 8. februar 2015

Produktiv start på året

Jeg er god venn med både symaskin og strikkepinner om dagen.

Jeg vet ikke om jeg  ubevisst har begynt å lengte mot sommeren, men Hanna har fått ny sommerkjole og matchende tubeskjerf.


Og så har jeg sydd nytt skjørt til meg selv:


Både stoff og mønster er fra Stoff & Stil, etter at jeg gikk bananas på januarsalget.

Jeg har også plukket fram Strikk til barn, sjarm i hver maske av Marte Helgetun fra bokhylla. Nydelig bok! Jeg har tidligere strikket Drømmebolero, Tunika med hemmelige lommer og Genser med snor fra boka, og nå har jeg strikket to kjoler: Ut og leke-kjole og Storesøsterkjole.


Ut og leke-kjolen var rask og enkel. Jeg brukte litt under 200 gram Sandnes Mini Duett, og på pinne nr. 5 var den gjort unna på en liten uke. Str. 6 år.

Storesøsterkjolen var akkurat like raskt ferdig. Den er strikket på pinne nr. 4,5 i dobbel Drops Fabel. Samme garnforbruk som forrige kjole - nesten 200 gram i str. 6 år.

Jeg fant en rest Fabel i kontrastfarge til kantene på ermene og i halsen. Er det ikke stilig med rullekant og en kort vrangbord innenfor? Jeg liker kjolen kjempegodt!Jeg har også ferdigstilt en heklejakke. I mai begynte jeg, og underveis ble jeg usikker på om jeg egentlig likte den. Jeg heklet str. S/M, men den har nok blitt større enn som så. Jeg synes formen er litt rar på den også, og den ble lenger enn i oppskriften.


Jakka mangler fortsatt knapper, men jeg har god tid til å finne noen som gjør susen. Denne blir brukt først til sommeren.


Oppskriften er Summer Blush fra Garnstudio. Jeg brukte Drops Merino Extra Fine. Og ja, jeg vet jo at det garnet siger. Ikke rart jakka er lang...

Tidligere i dag tok jeg en kjapp opprydding i garnlageret. Jeg fikk bekreftet at det er innholdsrikt og variert, og det skal ikke være nødvendig med noen store innkjøp med det første. Jeg grep fatt i et nøste Pickles Thin Organic Cotton og la opp til Pickles' Strandkjole. Jeg er nok i sommermodus. :)

4 kommentarer:

Birgitte sa...

Her har produktiviteten vært stor! Fine kjoler, både strikket og sydd. Synd med jakka som siger... Den hadde et veldig fint heklemønster.

Hilde sa...

Her var det mye fint! Jeg likte heklejakka best, selv om akkurat den ikke var din favoritt. Og den er jo passe lang til å ha over en sommerkjole.

LisaM sa...

Så mye fint!! Du har virkelig stått på i januar!:)
Boka til Marte Helgetun har jeg eid i et år, men enda ikke strikket noe fra den, kanskje på tide....

Lise B sa...

Kjempefin jakke! Denne må du bruke MYE :-)