lørdag 26. juli 2014

Heklejakke og ribbebukse

Bloggen har ligget i dvale en stund. Jeg har ikke hatt noe nytt å vise fram, men har i stedet knotet med en heklejakke som jeg absolutt skulle i gang med. Jeg kan jo egentlig ikke hekle store plagg, men det glemte jeg i farten. Jeg falt pladask for denne jakka da jeg så den på forsiden av et Dropshefte, og veien derfra var kort til full bærepose med garn.

Siden da har jeg stått fast både en og to og tre ganger. Jeg har halvveis gitt opp, men ikke helt. Jeg er godt i gang med det andre forstykket, men når det plutselig står "gjør det samme, men speilvendt", da blir jeg brått helt blank. Mønsteret kan da ikke bare hekles speilvendt sånn helt uten videre???

Derfor ligger heklejakka på vent til jeg blir litt smartere. Jeg tror og håper det plutselig bare skjer noe.

Så jeg valgte meg litt enkel, nyttig feriestrikk i stedet. Hanna ønsket seg en rosa bukse, og med nytt barnehageår rett rundt hjørnet, var det et praktisk ønske.


Buksa er strikket i Big Fabel på pinne nr. 4,5, og oppskriften er fra Garnstudio.

Jeg brukte 290 gram garn. Størrelsen er 5-6 år, så denne kan nesten-fire-åringen forhåpentligvis ha en stund.


Det var nesten tortur å be jenta prøve buksa på i over 30 varmegrader i dag, men da den først var på nektet hun å ta den av. Det er et godt tegn!

Hva skal jeg gjøre nå, da? Hekle? Begynne på noe nytt? :-)


9 kommentarer:

Berit sa...

Kjempefin bukse, den blir god på kaldere dager. Herlig modell også, lett å se at hun er fornøyd.
Den heklejakka var nydelig og skjønner godt at du falt for den. Ikke gi opp, men prøv igjen plutselig så skjønner du det. Den erfaringen har i alle fall jeg :)
Kos deg videre i sommervarmen.

Stine sa...

Slike bukser er knall! Eg pleier å ha flereprosjekt på pinnenne ;)

Birgitte sa...

Håper du finner ut av heklemønsteret, for jakken var nydelig! Det er fint når mottaker blir så fornøyd:D Buksen blir nok god å ha til høsten :)

Kirsti sa...

Så fin og praktisk bukse. Jeg må nok i gang med en ribbestrikket bukse til vintergarderoben jeg også. Jakka er jo så fin, håper du finner ut av mønsteret, jeg er ingen kløpper på hekling jeg heller...

LisaM sa...

Ja, lett å se at hun er fornøyd med buksa si!:) Kjempefin! Den blir nok veldig god å ha utover høsten og vinteren.
Håper du finner ut av jakka, blir spennende å se den ferdig. Og frem til det løser seg med den, så synes jeg du skal begynne med noe nytt;) Kos deg!

Monstermønster sa...

Fin bukse! Deilig med høstklær som er ferdig før man MÅ ha dem! ;)

Jannicke sa...

Kjempegøy bukse til lillemor!!

Guri sa...

Nyttig og flott strikk! Skikkelig sukkertøy farger i det garnet; herlig!
Ha en fin sommerhelg!

Janes hobbykrok sa...

Å men den buksen ble jo flott. Hun ser jo riktig stolt ut og den vil hun helt sikkert bruke. Heklejakken ser også kjempefin ut. Gleder meg til å se den ferdig. DU får det til!