søndag 11. mai 2014

Milo ikke helt etter planen

Jeg hadde planer om å bruke mer Sandnes Mini Duett for å teste om jeg virkelig liker garnet. Jeg begynte derfor på en nydelig jakke, Cabletta Junior, til Hanna. Men jeg kom ikke langt før jeg sto helt fast i oppskriften, så jeg ga opp hele greia. Veldig synd, for jeg synes den er skikkelig, skikkelig fin!


Det var bare å hive seg på nettet og finne et annet prosjekt som kunne funke. Jeg oppdaget at Georgie (tiKKi) kjører Milo May i mai, hvor alle som strikker en Milo og legger den på Ravelry er med i trekningen av fine premier. Jeg digger Milo i all sin enkelhet, og kastet meg på.

Problemet var at Sandnes Mini Duett ikke i det hele tatt har samme strikkefasthet som det bes om i oppskriften, så med lukkede øyne og med visshet om at dette sikkert ikke gikk bra, la jeg opp og strikket i vei på tykkere pinner og større størrelse. Jeg trengte en str. 4 år, og med mine tiltak og plan om å strikke en str. 6 år, regnet jeg med å kanskje havne på ... str. 5?

Jeg innrømmer at jeg ikke regnet på det eller tenkte veldig lenge. Etterhvert som vesten vokste, syntes jeg den ble vel stor. Og den ble det, gitt! Litt for stor for 7-åringen også, faktisk.

(Han var mildt sagt lite fornøyd med å prøve en rosa vest på, så jeg har lovt å ikke vise ansiktet hans på bilde. Skulle tatt seg ut om han blogges med rosa vest på!)En runde i vaskemaskinen da, kanskje? Ull-/bomullsblanding kan vel ikke tove så ekstremt?

Så feil kan man ta.

Ut av maskinen kom noe som mer lignet et sitteunderlag enn en søt Milo. Ikke helt etter planen, med andre ord. Jeg er ikke noen stor fan av tovede plagg. Men trøsten er at den passer perfekt til 3-åringen. Og hun er som vanlig fornøyd med å ha fått noe hjemmestrikket!Og garnet? Det nupper EKSTREMT. Det er mulig at det er fordi det er tovet, og at et vanlig strikkeplagg ikke nupper sånn.


Ikke lett å ta bilde av riktig farge, ser jeg. Riktigst er nok bilde nr. 3, der Hanna har vesten på seg.

Jeg brukte 100 gram Mini Duett og strikket på pinne nr. 4.

7 kommentarer:

Stine sa...

Toving er skumle saker, men kanskje akkuratt dette blir nye favoritten, hvem vet ;)

Birgitte sa...

Strikkefasthet og toving kan være skumle saker! Jenta ser iallefall strålende fornøyd ut :)

Kirsti sa...

Så kjedelig at det ikke ble noe av Cabletta Junior, det var virkelig en vakker jakke! Synes den endelige vesten ble fin på jenta di jeg!

BrittB sa...

Ikke alltid ting går etter planen, men jeg synes nå uansett at vesten ble veldig søt på den blide og fornøyde jenta di! :-)

Anne Marie sa...

Garn med blanding av ull og bomull er noe lureri når det gjelder krymping. Jeg oppdaget desverre heller ikke uten å krympe et plagg først...

Godt at det ikke var den nydelige Cabletta Junior som krympet.

LisaM sa...

Vesten ble jo fin til 3 åringen da:)
Toving er skummelt, og vanskelig synes jeg. Vet jo aldri hvordan resultatet blir.

Ewa sa...

Bardzo fajna kamizelka ! Pozdrawiam 1