lørdag 31. august 2013

Vottestrikk

Det er høst i lufta, og i morgen skriver vi september allerede. Hanna har fått et par barnehagevotter. Kjekt og greit restegarnprosjekt gjort unna på null komma niks.


Og endelig! Endelig er jeg ferdig med de latviske vottene jeg kjøpte garn til da jeg var i Riga.


Det har vært en lang prosess, og de har ligget i kurven helt siden jeg syntes jeg var kommet godt i gang 14 dager etter oppstart.

Men nå er jeg klar for samstrikk som starter i morgen, og da kunne jeg ikke begynne på noe nytt. Derfor var det tid for å ferdigstille gamle prosjekter - en gylden mulighet til å ta tak i det latviske mønsteret igjen.

Jeg strikket på pinne 2 i stedet for 1,5, og jammen var det tynt nok. Det ble ujevnt og klumpete, men med fire farger var dette det beste jeg klarte. Men de er da selvsagt gode og varme med fire lag tynn ull, så jeg gleder meg til å bruke dem til vinteren.


Samstrikk, ja! I morgen går startskuddet for barnejakka Villsauene på runde (Ravelry). Jeg har landet på garn og farger som jeg virkelig gleder meg til å prøve. Holst Supersoft er helt nytt for meg, og jeg håper og tror disse fargene vil gjøre susen på jakka. Gleder meg!


10 kommentarer:

Hanne sa...

Kjempe fine votter. Liker kombinasjonen med ensfarget og flerfarget garn. Jeg har også dilla på votter i flere farger. Digger dine. Nydelige farger du skal strikke villsau i.

Elisabeth sa...

Nydelige votter, både det ene og det andre paret :)

Guri sa...

Så lekre votter! Disse har du all grunn til å være fornøyd med!
Barnehagevottene så innmari fine ut; så praktisk med det lange "skaftet" og vrangborden ved håndleddet :)
Fortsatt god helg :)

LisaM sa...

Flotte restegarn votter! Kan få bruk for de utover nå...
De latviske vottene dine er jo bare helt nydelige!:)
Samstrikk ja, spennende! Gleder meg til å se sauene dine;)
Fortsatt god helg:)

Unknown sa...

Flotte barnehagevotter
Fantastiske latviske votter, og hvilken jobb!

Vibekes lille ullne sa...

Aldeles nydelige votter! Ikke rart de tok litt tid. Jeg likte lengden på barnehagevottene, de forsvinner kanskje ikke så fort av?

Jeg er også med på Villsau-KAL, spennenede! Flotte farger du har valgt, og jeg håper du liker garnet like godt som meg for jeg bruker det nesten hele tiden. :)

Berit sa...

Så herlige votter, begge parrene. Barnehage vottene så gode å varme ut. Blir fine utover vinteren. Og det andre paret var kjemp lekre, litt av en jobb!
Herlige farger du har tatt ut til jakka, blir spennende å se etter hvert :)

wigdis sa...

Så flotte votter du har strikket.
Nydelig garn du har funnet til Villsauene. Jeg har også sett litt på den samstrikken, men foreløpig hr jeg lagt det litt på is. Det er en veldig fin jakke, så jeg får se.
Ha en god søndag.

Systro sa...

Åååååh så mykje fint på bloggen din! Lukke til med villsau, dei fargane var knall! Eg legg meg til som følger, her må eg henge med videre!

Janes hobbykrok sa...

Søte både store og små votter. Hærlige farger på de store