fredag 2. august 2013

Poncho i bomull

Så var det blitt august, og jeg er ferdig med ferieprosjektet mitt. Det ble en poncho til meg selv - en sommervariant til sene kvelder. Jeg liker den godt!


Oppskriften er Blue breeze fra Garnstudio. Jeg valgte marineblå i stedet for isblå som på modellen. Jeg strikket str. S/M, og jeg brukte 8 nøster Paris. Og bittelitt Safran som jeg hadde liggende. Jeg gikk nemlig tom for garn da jeg hadde en runde + avfelling igjen. Typisk at jeg ikke hadde kjøpt et ekstra nøste denne gangen... Godt da å ha et garnlager med all verdens farger!


Jeg har slitt litt med for mye vidde i halsen på de siste strikkeprosjektene mine. Derfor strammet jeg litt på avfellingen denne gangen slik at halsåpningen ble mindre.

Egentlig skulle ponchoen strikkes som for- og bakstykke og sys sammen til slutt. Hvorfor blir det mer og mer slik? Jeg strikket denne rundt, og det var ikke noe problem. Første mønsterrapport strikket jeg hver for seg, og så tok jeg sammen på rundpinne og strikket resten rundt. Jeg skjønner ikke hvorfor denne skulle være delt i to stykker. Kom gjerne med en oppklaring den som kan! :)


5 kommentarer:

Berit sa...

¨Nydelig, flott mønster og en fin farge. Den blir deilig utover nå :)
God sommer videre.

Jordmor-Hanne sa...

Kjempefin! Og nyyyydelig farge :)

Guri sa...

Kjempefin!
Jeg tror mysteriet er så enkelt som at det er en utenlandsk oppskrift som er oversatt til norsk. Mange land strikker alt fram og tilbake og syr sammen istedet for å strikke rundt. Jeg har fått mange kommentarer på det på oppskrifter jeg har lagt ut på Ravelry, spesielt amerikanere og strikkere fra Canada synes det er så fantastisk at luer kan strikkes på rundpinne..... "the Scandinavian way" Moro at de kan lære noe av oss også :)

LisaM sa...

Så fin! Og fargen er jo bare herlig da!:)
Sier som deg, hvorfor ikke strikke rundt? Greit å slippe så mye montering;)

Stinemorღ sa...

Så lekker!
Jeg har også sett på denne, men strikkelista er så lang... :)
Jeg aner ikke hvorfor så mye skal
strikkes i to deler nå for tiden, en ny trend kanskje :) ??

Fin uke til deg,
klem