søndag 7. april 2013

Dukketeppe

Jeg har aldri kastet meg over julekulene, strikkedukkene eller luene til Arne & Carlos. Derfor hadde jeg egentlig ikke tenkt å kjøpe den nye boka deres, Håndarbeid fra hagen. Men så glemte jeg å avbestille månedens bok fra Hobbyklubben, og dermed dumpet den ned i postkassa.

Jeg ble veldig glad for at jeg ikke avbestilte! Det var en kjempesøt bok med masse inspirasjon!

Lappene jeg begynte på i påsken er ferdigheklet, og snuppa er fornøyd med et dukketeppe. Oppskriften er Mini-pledd fra boka.


Ifølge Arne & Carlos skal man sy sammen lappene med sytråd. Jeg brukte i stedet tips herfra og heklet sammen lappene. Jeg hadde grudd meg til monteringen, men det gikk overraskende greit.


Det gikk faktisk så greit at jeg tror jeg må hekle litt oftere. Kanskje med litt tykkere garn og litt tykkere heklenål så det ikke blir så knotete. På dette teppet har jeg brukt nål nr. 1,75 (hadde det litt travelt med å komme i gang, og den var den eneste jeg fant i farta) og gammelt bomullsgarn som sikkert egentlig krever heklenål 3 eller 4... Pytt, pytt - teppet ble fint, det!

5 kommentarer:

Guri sa...

Kjempefint teppe! Tenker dukke-mammaen ble fornøyd også, jeg!
HA en fin dag! Klem :)

Hanne sa...

Så fint teppe. Liker veldig godt fargene du har brukt, de passet så godt sammen. Har den boken på ønskelisten jeg også.

LisaM sa...

Flott teppe i flotte farger!☺

Heldig hun som fikk dette til dukkebaby`n sin☺

Berit sa...

Herlig teppe, fikk vår følelse av å se det :) Heldig dukkemor som har fått så fint teppe til dukken sin!
Klem

Siren sa...

Veldig fint teppe, og utrolig nydelige farger! Kunne jo vært et babyteppe dette:) Jeg hadde nok ikke hatt tålmodighet til å bruke en SÅ tynn nål:)