onsdag 21. november 2012

Shopping i Riga

Siste tilskudd på garnfronten kommer fra Riga. Etter litt tråling gatelangs i gamlebyen kom jeg over både en og to og tre butikker med garn.

I tillegg til litt garn fra det lokale markedet, og som visstnok er kamelull (?) - her er det jeg kjøpte:


Tines hadde mye fin ull, og til en billig penge. Ca. 16-17 kr. for 100 gram (350 meter). Jeg kjøpte bare tre nøster og angrer litt på det nå. Så god ull, og så innmari billig! I butikken Filati kjøpte jeg fransk garn som var mykt og godt, Quito. Elsker de duse fargene!

Jeg fant også en utrolig festlig butikk, Hobbywool.


Her fant jeg et strikkesett, Knit like a Latvian, som inneholder alt jeg trenger for å strikke et par ekte latviske votter. Hvor kult er ikke det??


Esken kostet kun litt over en hundrings.


Det finnes 12 slike sett, og Hobbywool sender til Norge. Sjekk nettsiden! Jeg fikk beskjed om at hvert tolvte sett er gratis. Nå vet jeg ikke hvordan det er med frakt her, og jeg vet at jeg helt sikkert ikke kommer til å strikke så mange par. Men tanken er morsom, og jeg digger fargene, mønstrene og alt de latviske vottene representerer.

Jeg gleder meg til å sette i gang! Jeg håper ikke å strikke på pinne nr. 1,5 tar motet fra meg. (Hvor får jeg tak i så tynne pinner, egentlig? Har googlet, men finner ingenting. Noen som har tips?)

9 kommentarer:

Monstermønster sa...

Knit like a latvian- morsomt konsept! De har jo en fantastisk vottetradisjon. Ser ut til å ha vært en fin tur!

Guri sa...

Jeg vil til Riga!!! Er redd det hadde blitt overvekt på bagasjen hjem da gitt! Garnet ditt ser supert ut, og den garnpakka til votter... åhhhh!

Janes hobbykrok sa...

Wow så utrolig fint garn og den hærlige butikken da! Jeg vil også ha.... Kanskje det er flere som ønsker garnpakke? Jeg er i alle fall med på en pakke eller to om du tilfeldigvis skal handle.
Vært på strikkekafee hos Morgrethe? Det er førstkommende mandag kl. 19. Blir du med kanskje? Hun har nok tynne pinner også vil jeg anta.

Anonym sa...

http://www.bunad-magasinet.no/endelig-naa-har-vi-faatt-inn-strikkepinner-i-nr-125-til-nettbutikken-vaar.4796582-105096.html

Link til strikkepinner nr. 1,5

Klem fra Solvår

wigdis sa...

Tror også jeg har lyst på en tur til Riga, ser ut til at det er en veldig fin by når det gjelder garn. Den Hobbywool butikken ser jo helt fantastisk ut.
Jeg har strikket med pinne 2 og det er tynt, men jeg synes det er veldig godt å strikke med. Pinne 1,5 skulle vært artig å prøvd, tror det blir veldig tynt. Har ikke sett det hos MorGrethe, men mulig hun kan skaffe. Hun skaffer jo det meste.

wigdis sa...

Jeg spurte inne på boden om pinner og der var det ei som hadde fått Husfliden til å bestille. Du kan jo prøve det.

God helg til deg.

Elisabeth sa...

Spennende by, og enda mer spennende med den flotte vottepakken!

Marianne sa...

Så morsomt å kjøpe med seg litt nytt garn når man er ute på tur og den vottepakken var jo flott:-) Koselig blogg du har, legger meg til som følger:-) Hilsen fra Marianne

Ellen Karin sa...

Jeg reiser til Riga i slutten av måneden. Tar med meg gode reisetips. :)