fredag 26. mars 2010

Endelig ferdig - og litt babystrikk

Endelig!! Det er lenge siden jeg begynte på den grønne jakka med fletter, men nå har endelig fått gjort den ferdig. Jeg har strikket bærestykket tre ganger (!) og valgte å legge bort hele prosjektet en god stund før jeg tok fatt på det på nytt.

Først ble jakka stor og slapp uten at jeg skjønte hvorfor, så jeg tok like godt opp igjen alt ned til livet og begynte bærestykket på nytt. Fortsatt samme problem. Løsningen ble å strikke bærestykket i str. S på tredje forsøk, selv om jeg strikket resten i str. L.Jakka ble fin til slutt, den! Litt stor over hoftene, kanskje, men det går helt greit.

Mønsteret er fra Garnstudio, og du finner det her.

Da jeg meldte meg på babystrikkalongen på Hobbyboden, ante jeg fred og ingen fare. I ettertid har det vist seg at det bor en liten baby i magen min. Så praktisk, da gitt!!

Marsoppgaven i babystrikkalongen er undertøy, og valget falt på en enkel singlet fra Nøstebarn. Nå ble den ikke så enkel likevel, for jeg stæsjet den opp med lilla blonder utenpå alt det sukkerrosa, så singleten endte opp utrolig dollete. En utrolig lite klok beslutning med tanke på at jeg ikke vet om det blir gutt eller jente, men noen sjanser får man ta!

Jeg har brukt New Zealand lammeull og strikket på pinne nr. 3. Det gikk med 20 gram totalt. Dette er den minste størrelsen, dvs. nyfødt.

14 kommentarer:

Baddie sa...

Så koselig nyheter! Må være kjempekoselig å ha noe så konkret å strikke små søte plagg til. Jakken ble forresten kjempefin, synes du har vært tålmodig og flink, det har helt klart lønt seg. Ønsker deg en riktig god påske!

Marte sa...

Gratulerer med hyggelige nyheter! :) Flott jakke, må være verdt alt arbeidet. :)

Hanne sa...

Jakken ble kjempe fin :)

Marianne sa...

Oj, jakken ble kjempeflott! Og gratulerer med mageboeren! Og god påske!

Gurimalla sa...

Gratulerer! Så hyggelig!
Kjempefin jakke du har strikket. Og babytoppen var helt nusselig!

Frihet sa...

Jakken var flott!! Så flink du er. Gratulerer så mye!! Nyt tiden og kos deg med babystrikk.

Elisabeth sa...

Det ble en nydelig jakke! Verd strevet og forandringene, for nå ser den veldig flott ut. Så koselig for deg at du kan strikke babystrikk til deg selv, blir mye mer morsomt å være med på den alongen nå :) God påske!

Lykkelinn sa...

For en tilfeldighet! Og så gøy det må være å kunne lage klær til den lille babyen man venter på - enten de nå er rosa, lyseblå eller helt kjønnsnøytrale! Synes trøyen ble veldig fin, i hvert fall - og gratulerer med mageboer!

Hønehuset sa...

Grattis med beby i magen, og ser du er godt i gang med å lage garderobe. Og jakka ble lekker,praktisk å ha med stor mage også den!

strikkedilla sa...

Jakken ble kjempefin. Ønsker deg en fin påske

Janes hobbykrok sa...

Så flott jakken ble Bente! Den ble helt lekker, morsomt at du startet på babystrikk også! Passet jo helt perfekt. Ha en GOD og koselig PÅSKE!

wigdis sa...

Jakka ble flott. Nydelig trøye også, jeg hadde mine mistanker når jeg så du lagret så mye babytøy. Gratulere Bente med hyggelig nyhet.
God påske.

LivM sa...

For en lekker jakke du har strikket. Den var det ikke rent lite med arbeid på ! Super!

Elin H. sa...

Åååh, den jakka likte jeg kjempegodt!! :) Nydelig arbeid.