fredag 13. mars 2009

Nytt garn og nye prosjekter

Det skjer noe med meg i nærheten av en garnbutikk. Det har vist seg gang på gang at det er helt umulig å gå forbi uten å kjøpe noe. Det beste er nok bare å finne seg i at sånn er det, og åpne lommeboka.

I går dumpet jeg innom Strikkedilla på Oslo City og kom ut med en pose med seks nøster. Jeg har tenkt lenge på å prøve Alfa, så jeg kjøpte inn til en lue.

Oppskrift: Fra boka Strikk i en fei.
Garn: Sandnes Garn Alfa, såvidt over to nøster.

Plutselig var det noe som ropte på meg fra en hylle til venstre. Herlig Sisu Fantasy i lilla-farger! Jeg hadde ikke noe valg og måtte kjøpe tre nøster - de siste som lå igjen i hylla. Jeg tenker jeg skal bruke dem til et sjal.

Jeg har også strikket et par spiral-/tubesokker til 2-åringen. Jeg brukte pinne nr. 2,5 (evighetsprosjekt) og Fabel, som jeg synes er så utrolig godt garn. Både mykt, godt å strikke med, fine farger og som gir sterke og holdbare plagg.

5 kommentarer:

garnlykke sa...

Først og fremst; gratulerer med billettene. Det blir nok en OPPLEVELSE!
Så fin lue;) Jeg har endel rester i Alfa, kanskje det kan bli et hodeplagg av de etterhvert..
Jeg strikket et par lange spiralstrømper i finull til babyen i høst. Syntes også at det gikk tregt, men det var verdt strevet:) Vi bruker de nesten hver dag. Jeg kjøpte garn til en ribbestrikket bukse til baby i dag. Hadde bestemt meg for Fabel, men orket ikke så tynne pinner. Dama i butikken anbefalte Online i stedet, siden jeg ville strikke på 3,5. Nå er jeg igang men vet ikke helt om jeg synes det blir bra..

Beyla sa...

Så flott Alfalue! Har par-tre nøster kjøpt på salg liggendes i deilig mosegrønn farge jeg ikke har funnet noe prosjekt til. kanskje jeg og trenger den boken!
Ja huff, hadde jeg hatt 10 000 på noen sparekonto hadde jeg bestilt meg bilett IDAG! men før vi får solgt i finnmark og har ny eiendom her blir det vel noget... uaktuelt *sukk* SUkk hjerte meg brist ikke, er det ikke det man sier? ;)

Anonym sa...

Ja, det er rart det der, garnbutikker kan man nesten ikke gå innom uten å komme ut med noe... Flott lue du har strikket!

Frida sa...

Det var en rigtig fin lue. Var den hurtig at strikke? Mangle nogle gode gaveidé :)
Jeg har det på samme måde som du, når jeg nærmer mig en garnbutik...ligesom, at lommebogen råber eftir at blive åbnet derinde og det er jo pinligt at gå rundt med en råbende lommebog, så jeg plejer at give eftir :))) PS. Rigtig god weekend :)

Bente sa...

Frida: Ja, lua var ferdig på to kvelder. Tykt garn og tykke pinner! :)