tirsdag 19. februar 2008

Frustrasjon

Nå MÅ jeg lære meg å lese hele oppskriften før jeg begynner å strikke! Jeg bestemte meg for å strikke denne genseren til Joachim, og så oppdaget jeg plutselig at jeg må sy med maskin og klippe opp ermhull, og det kan jeg jo ikke! (Linda: HJELP!!) I tillegg må dette være den største str. 4 år jeg har sett noen gang. Mest sannsynlig passer den til konfirmasjonen hans, og ikke om et par år. Riktignok har jeg strikket med pinner 1/2 str. større enn i oppskriften, men at det skulle være SÅ stor forskjell, hadde jeg ikke forutsett.

Jeg har strikket i grått og brunt. Bolen er ferdig, og nå skal jeg begynne på ermene. Og samtidig grue meg til selve monteringen... Jeg er redd dette prosjektet blir liggende lenge (noe som for så vidt ikke gjør så mye siden genseren er ENORM). Hvis da ikke noen har gode tips til meg om hvordan dette skal gjøres? Anyone?

I går fikk jeg plutselig et bakeinnfall, og sånt blir det rosinboller av. Jeg har aldri fått til gjærbakst, men i går gikk alt så bra! Luftige, deilige boller! Disse skal det bli flere av.
1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Bente!
Du så mye fint du lager:)
Ikke tenk mer på den bolen du, før du har strikket ferdig begge ermene. Da tar du mål av overkanten på ermet og måler tilsvarende på bolen der ermåpningen skal være. Du tar da symaskinen og syr to ganger på hver side av masken(e) som er satt av til å klippe i. Du syr også tversover i nedkant av ermåpningen. I fantasien kan man tenke seg en sydd u som er butt i nedkant og veldig slank. Du klipper da opp inni "U"en syr sammen skuldre og setter i ermene med håndsøm. Det er ikke så lett å forklare dette skriftlig synes jeg, men forhåpentlig ble det ikke enda mer vanskelig. Hvis du har en strikket prøvelapp ville jeg prøvd meg på den først hvis jeg var deg. Det er alltid spennende med det man prøver seg på for første gang:)
Jeg fikk så lyst på boller nå jeg, de så utrulig gode ut:)
Lykke till! Og jeg vet også hvor irriterende det er når et plagg blir større eller mindre enn det er tenkt:(
Karin